Website (laten) maken

Website (laten) maken

26/04/2018 - 13:55

Wil je zelf een website maken, of wil je een website laten maken? Hier moet je op letten.

1. Goed scoren in zoekmachines

Gevonden worden in Google is een van de belangrijkste doelen van een website. Jouw producten en diensten moeten zo hoog mogelijk komen bij de juiste zoekwoorden.

Er is geen magische oplossing om dat te bereiken, maar er zijn heel veel verschillende zaken die je moet doen. We lichten er hier enkele uit.

a. Meta tags

Een webpagina bevat 2 grote delen: 'body' en 'head'. Het 'body' gedeelte bevat alles dat zichtbaar moet zijn voor de bezoeker. Het 'head' gedeelte bevat vooral informatie over hoe de pagina moet weergegeven worden (kleuren, lettertypes, etc.) en informatie over de pagina. Deze laatste heten metagegevens. Google en andere zoekmachines gebruiken deze om te weten waarover de pagina gaat. Ze zijn cruciaal om goed te scoren. Zorg er dus voor dat je metagegevens steeds goed ingesteld staan en voor iedere pagina uniek zijn.

b. XML Sitemap

Google kijkt niet op dezelfde manier als mensen naar een webpagina. Wij zien een visuele weergave terwijl Google de code bekijkt. In de code ontdekt Google links naar andere pagina's. Deze links worden één voor één doorzocht en geïndexeerd.

Het kan echter gebeuren dat bepaalde pagina's niet gevonden worden op deze manier. Ook heeft Google geen manier om te weten welke pagina's belangrijk zijn en welke niet. Zo ziet Google geen verschil tussen een product en algemene voorwaarden.

Daarom is er de XML Sitemap. Een lijst van alle links op de website en weging van de belangrijkheid. Voeg steeds een XML Sitemap toe om het gemakkelijk te maken voor zoekmachines. Neem hier een kijkje naar de XML Sitemap van Websites voor KMO.

2. Verschillende schermen

Een website wordt bezocht door bezoekers op een laptop, tablet, smartphone en nog andere toestellen. Je website moet dus geoptimaliseerd zijn voor alle schermgroottes. Test je site op verschillende toestellen.

3. Werken op alle browsers

Naast verschillende schermen, moet je ook rekening houden met verschillende browsers. Momenteel zijn de populairste Chrome (51.55%), Safari (21.83%), Firefox (7.73%), Internet Explorer (7.36%) en Edge (5.47%).

4. Sociale Media

Je wil zoveel mogelijk bezoekers naar je website brengen. Zo wordt de kans op concrete leads groter. Je kan dat onder andere doen door te integreren met Sociale Media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, etc. Maar ook chatprogramma's zoals WhatsApp en Telegram zijn aan een opmars bezig.

5. Software

Er bestaat heel veel verschillende software om websites mee te bouwen. Afhankelijk van je ervaringsniveau, hoe complex je site moet zijn en de tijd die je wenst te investeren. De populairste zijn momenteel WordPress, Drupal en Joomla.

6. Wettelijk in orde

Je website moet ook wettelijk in orde zijn. Denk maar aan de ondertussen beruchte GDPR wetgeving, maar ook aan de cookie melding. Daarnaast moet je ook altijd je ondernemingsnummer op de site vermelden. Sommige beroepen hebben ook extra bepalingen. Zo moet een vastgoedmakelaar het BIV nummer steeds vermelden. Laat je wettelijk goed adviseren om onaangename verrassingen te vermijden.

7. Up to date blijven

Online verandert alles heel snel. Er komen constant nieuwe technologieën, toestellen, software, sociale media, etc. uit. Ook verandert Google regelmatig de manier van score toekennen en komen er nieuwe wetten uit. Volg hiervoor de vakpers om steeds up to date te blijven.

Reacties

 

Website laten maken door Websites voor KMO?

Neem contact op voor een vrijblijvende demo